Yggdrasil Yogaskole og lærerne

Hva slags yoga ?

Yogaen som vi underviser i er klassisk yoga; en kombinasjon av fysisk trening og uttøying, pusteteknikker, energiøvelser, avspenning, konsentrasjon og meditasjon. Den praktiske vinkling av yoga som et konkret verktøy stimulerer til utforsking og bevisstgjøring av kroppen, sinnet og bevisstheten.

Teknikkene vi bruker i er i stor grad definert av Swami Paramhansa Satyananda, som er en av vår tids betydelige yogier. En av hans elver, Swami Janakananda har brakt denne yogaform til Skandinavia. Vi viderefører disse metodene med respekt for tradisjonen og ut fra vår egen opplevelse og forståelse av yoga. Det er etter vår oppfattelse ikke nødvendig å blande inn livssyn eller liste opp etiske retningslinjer på kursene. Et større kjennskap til din energi og din bevissthet gir et trygt utgangspunkt for en åpen og nysgjerrig holdning til livet.

En eldgammel viten

Yogatradisjonen er svært gammel og metodene er grundig gjennomprøvd. Teknikkene bygger på dyp innsikt i menneskets fysiologi og psyke. Erfaringene er videreført gjennom flere tusen år og gjør yoga til en trygg og harmonisk måte å jobbe med seg selv.

Yggdrasil

Litt om skolens navn: Yggdrasil er verdenstreet i den norrøne mytologi. Her forbinder treet himmel og underverden; i tretoppen sitter en ørn og ved røttene finnes visdomskilder og det veves skjebnetråder. Det er plass for mangfoldige vesener, mennesker og guder. Også som organisme og biotop er et tre en hel liten verden. Treet har gjennom tiden vært brukt som symbol på universet i forskjellige kulturer. Det enkelte menneske oppfattes i yogatradisjonen som et mikrokosmos, et komplett miniunivers. Også innen yoga finnes tresymbolet; røttene og stammen er sentralnervesystemet ( hjernen og ryggsøylen ) mens grener og blader er det perifere nervesystem ( resten av kroppen ). Både i yoga og i myten om Yggdrasil finnes slangesymbolet; et bilde på energi ved bunnen av ryggsøylen – treets rot. Symboler som disse kan man bruke til å bevisstgjøre “sovende” områder i sitt psykiske univers og etterhvert bli bedre kjent med seg selv.

Yoga kan praktiseres av de aller fleste uansett bakgrunn og livssyn. Vi legger liten vekt på teori og yogaens kulturelle “innpakning”, men spørsmål er velkomne. Undervisningen på kursene er lagt opp til å gi deltakerne en opplevelse av yoga gjennom praksis.

Kompetanse

Du kan være trygg på at lærerne hos oss har kompetanse til å undervise i yoga og meditasjon. Lærerne har utdannelse og erfaring med bruk av yoga og meditasjon gjennom en årrekke.

Lærerne ved Yggdrasil Yogaskole:

Moksha

Thomas Moksha Kolby

er daglig leder ved skolen, opprinnelig dansk og har bodd i Norge siden 1978. Han har 5 års fulltids yogalærerutdannelse i Skandinavisk Yoga og Meditasjonsskole hos Swami Janakananda og 3 års utdannelse ved Yogalærerskolen i Norge hos Peo. Moksha har undervist i mange forskjellige sammenhenger i Norge og i utlandet siden 1976. Ved siden av de ukentlige kursene i Oslo er han hovedlærer ved Yogalærerutdannelsen ved Yggdrasil Yogaskole.

 

Amrit Fossan

Amrit Fossan

driver Yggdrasil Yogaskole sammen med Moksha. Hun er utdannet jurist og har vært ansatt i det offentlige i 8 år. Hun har praktisert yoga og meditasjon siden 1990 og undervist i yoga full tid siden 2001. Amrit er utdannet ved Yogalærerskolen i Norge og hos Moksha. Ved Skandinavisk Yoga og Meditasjonsskole har hun fått ashramerfaring og veiledning fra Swami Janakananda. Amrit har i tillegg spesialutdannelse innen gravidyoga fra 2005 og er hovedlærer i gravidyoga ved skolen.

Amrit Fossan

Shanti - Ruth Iren Ussberg

Shanti er utdannet yogalærer hos Yggdrasil Yogaskole. Hun har vært tilknyttet skolen i lang tid og bistått med drift og regnskap. Hun har hatt klasser på Yggdrasil Yogaskole siden hun var ferdig med den 3-årige yogalærerutdannelsen ved Yggdrasil Yogaskole. Shanti studerer medisinsk grunnfag og yogafilosofi.

Anne Karin Hofseth

Kristiane Yasodha Brudevoll

Kristiane (Yasodha) har tre års yogalærerutdannelse ved Yggdrasil Yogaskole (2018-2021). Hun har i tillegg fordypet seg i klassisk yoga og meditasjon gjennom opphold ved Håå Retreat Center i Sverige. Kristiane har praktisert yoga i over 10 år, og har undervist siden 2019. Høsten 2023 tok hun en tilleggsutdannelse i yin yoga. Hun lager også mat på retreats og er med å holde kirtan på Yggdrasil. 

 

Janaki - Natasha Sofiskaja

Viveka – Silje Steinardotter Hasle

Viveka er utdannet yogalærer ved yogalærerutdanningen på Yggdrasil og har praktisert yoga og meditasjon i mange år. Hun har også gjennomført grunnutdanning i klassisk yogafilosofi og grunnkurs i sanskrit ved Akademi for indisk filosofi. For henne er filosofien en viktig del av yogaen og ved å dele den ønsker hun å inspirere andre i sin praksis og åndelige utvikling.

Janaki - Natasha Sofiskaja

Gyanashakti - Anna Maksheeva

Gyanashakti er utdannet hos Yggdrasil Yogaskole. Hun startet sin utdannelse i 2018 og har siden den tid bistått med oppgaver og undervist vikartimer på skolen. Hun har undervist i klassisk yoga i 3 år, både i Oslo og online.

Janaki - Natasha Sofiskaja

Janaki - Natasha Sofiskaja

Janaki har tatt yogalærerutdannelsen ved Yggdrasil Yogaskole og har lang erfaring med yoga og meditasjon. Janaki er også musiker og leder våre samlinger med mantrasang. Hun er også en fantastisk vegetarkokk på de fleste av våre retreater.