Kursopphold med yoga, meditasjon og god tid – i fredelige og naturskjønne omgivelser

Retreat sommeren 2024
Vi tilbyr 3 retreats denne sommeren.
2 for de som har gått hos oss en stund eller har vært i Nissedal tidligere
1 åpent retreat for deg som vil være med på en deilig fordypelse i vakre Nissedal

Ferie med yoga og meditasjon gir skikkelig avkobling, avspenning og overskudd. Du kan ta fatt på hverdagen igjen etterpå med energi og nytt overblikk. Undervisningen omfatter fysiske øvelser, pusteøvelser, avspenning og meditasjon. Den daglige rytmen gir muligheten for å gå mer i dybden med yogaen og gjør det samtidig lettere å komme i gang med en yogapraksis på egenhånd. Yggdrasil Yogaskole har hatt Yogaretreat siden 1995.

Velkommen til et spennende og fordypende opphold med Yoga og meditasjon i vakker natur!

Yogaretreat I i Nissedal 2024

3. – 10. august 2024

Yogaferie I på YogaYoni i Nissedal, start 3. – 10. augustLærer: Moksha, Amrit og Yasodha

Dette kurset er åpent for alle som ønsker å lære seg yoga og meditasjon eller ønsker ny inspirasjon til sin praksis. Her vil du bli introdusert til hva et retreatkurs handler om og samtidig nyte godt av virkningene av den daglige rytmen med yoga, avspenning og meditasjon. Det er et variert program med forskjellig yoga i løpet av dagen, og du har egentid til å nyte naturen og ulike fritidsaktiviteter. En viktig del av retreatet er også en daglig økt med karma yoga, der du får øve deg på tilstedeværelse gjennom å ta del i praktiske oppgaver som for eksempel matlaging, renhold og hagearbeid.

Taushet er en praksis innen yoga som øker den indre oppmerksomheten og åpenheten overfor omgivelsene. Vi legger opp til at vi i løpet av denne uken får praktisere noen døgn med taushet. Det vil også bli introdusert taushet om morgenen før yoga.

Kurset begynner lørdag 3. august kl 16.30 i grendehuset og slutter lørdagen uka etter, ca kl 13. Kom senest kl 15.30 på ankomstdagen så du kan bli innkvartert og få sett deg litt om.

Grunnprisen er 10.900,- og inkluderer dobbeltrom.
Tillegg for enerom, så langt det rekker, er 3000,-
Send oss en mail til epost@yogakurs.no med dine ønsker. Vi etterkommer ønskene så lenge det er ledige rom.

Les mer om det å være på yogaferie lenger ned på siden.

En kursdag kan se slik ut:

07.00     Yoga og meditasjon
09.00     Lett frokost
09.30     Karma Yoga (dugnadsperiode)
11.30     Avspenning og meditasjon
12.30     Middag
16.30     Yoga og pusteøvelser
18.00     Kveldsmat
20.30     Meditasjon/Kveldssamling

Yogaretreat III :  i Nissedal

22.-29. juni 2024
Yogaretreat med yogalærerutdannelsen – siste år • 1 uke

Retreat i vakre Nissedal. Kurset er videregående yoga og kun for deltakere på yogalærerutdannelsens andre år og enkelte andre som har praktisert yoga hos oss i flere år dersom det er ledig plass. Ta kontakt på epost@yogakurs.no

Yogaretreat II :  i Nissedal

14.-20. juli 2024
Yogaretreat med yogalærerutdannelsen  – første år • 1 uke

Retreat i vakre Nissedal. Kurset er mellomtrinns yoga og kun for deltakere på yogalærerutdannelsens første år og enkelte andre som har praktisert yoga hos oss en stund dersom det er ledig plass. Ta kontakt på epost@yogakurs.no

Yogaretreat  – en tid for deg selv og med andre

Yoga er for alle

Kamel Du trenger ikke å være spesielt myk eller sprek for å delta, alle kan ha glede av yoga. Er det enkelte øvelser du velger å stå over er du naturligvis fri til det, yoga er ikke konkurranse. Kursopplegget gir deg mulighet for å få gjort deg erfaringer med yoga og meditasjon. Vi bruker mange forskjellige fysiske øvelser, pusteøvelser og avspenningsteknikker. Du vil lære mer om samspillet mellom kroppen, pusten og sinnet. På introduksjonskurset vil du innen meditasjon vil du kjent med “Energiens kilde” og enkelte trinn av “Indre stillhet”.

En daglig rytmeKarma Yoga

Det vil være undervisning flere ganger hver dag. Vi begynner med fysiske øvelser før frokost og fortsetter med avspenning og meditasjon på formiddagen. Etter frokosten bruker vi et par timer på praktiske oppgaver som matlaging, renhold og andre aktiviteter. Det er en viktig del av kurset å være aktiv og utovervendt i denne perioden på formiddagen. Etter middagen har du dagen på deg til å utforske området, være på stranden, bruke båtene eller hva du vil. Det er fine bade- og turmuligheter. Ut på ettermiddagen samles vi igjen til yoga og på kvelden samles vi  til meditasjon eller chanting / mantrasang. Er det mulig vil vi også gjøre yoga og meditere ute.

Vegetarmat

Måltider og samvær

I Nissedal bruker vi en eldre oppgradert skolebygning hvor vi har  yogarom og spisestue med peis. Her serveres det frokost, middag og kveldsmåltid; brød og pålegg, supper og varme retter, god og næringsrik vegetarisk mat som i hovedsak er økologisk.

 

Vær deg selv

Blomster i håret Du trenger ikke å tro på noe bestemt for å ha utbytte av yoga, og det vil ikke bli gjort forsøk på å pådytte deg noe spesielt livssyn. Yoga og meditasjon er metoder til å komme i kontakt med deg selv, din indre ro og dine ressurser.

Adkomst

YogaYoni kurssenter i Telemark ligger på østsiden av Nisser i Nordbygda mellom Treungen og Vrådal.

Med tog fra Oslo: Ta tog til Drangedal. Bestiller du i god tid, kan du få minipris. Fra Oslo går det tog på formiddagen. Se VY . Fra Drangedal stasjon  kan vi arrangere at du blir hentet hvis du bestiller henting fra oss. Kjøp billett så du er fremme ca. kl 14. Turen fra Drangedal til Nissedal tar ca 1 time. På avreisedagen går det ofte tog fra Drangedal i retning Oslo ca. kl 14.

Med bil fra Oslo: Fra Oslo er det ca 3,5 times kjøring. Kjør til Kongsberg –Notodden og ­videre gjennom Seljord – etter Seljord se etter avkjørsel mot Brunkeberg – Vrådal. Derfra kjører du til Nordbygda i Nissedal. Vi holder til ved Sandvin camping og i Grendehuset. Her er link til kart hvor du kan få opp en kjørerute ved å skrive inn hvor du starter.

Lærerne

Lærerne på kurset er Moksha og Amrit

Krav til deg som kursdeltaker

Vi forventer at du er motivert til å være med på hele programmet også hvis det skulle være annerledes enn det du forestilte deg. Har du lært yoga andre steder er viktig å være åpen for at yogaen på Yogaretreat kan være forskjellig fra det du har lært tidligere. Du må være innstilt på at ta fullstendig pause fra telefon og internett den uken kurset varer. Er det viktige beskjeder til deg kan man kontakte oss. På den måten vil du være mer til stede på kurset og i det vi gjør og på den måten få størst utbytte. Har du med bil la du den stå under oppholdet. Vi har en del sykler, kano og kajakk. Ta gjerne med egen sykkel eller kajakk hvis du har.

Deltakerne på Yogaferie II må ha vært på kurs hos oss i Oslo eller vært på Yogaretreat tidligere. Vi sender deg en mail med praktiske opplysninger når vi har mottatt din påmelding. I mailen er det informasjon om når kurset begynner og slutter, hva du bør ha med osv.

Innkvarteringsmulighetene

Vi har dyner og puter, ta med sengetøy. Husk også ledige klær til å gjøre øvelser i. Her kan du se hvor du kan bo i Nissedal og her ser du hyttetunet på Jønnhalt i Gudbrandsdalen hvor vi har helgeretreat

Velkommen på Yogaretreat 

Påmelding

Depositum:  Kr 2200,-. Betaling av depositum sikrer deg plass på kurset.

Du vil motta  faktura med restbeløpet ca en måned før kurset.

Depositum kr. 2200

Påmeld deg kurset ved  å betale et depositum: Du betaler kr. 2.200 nå. En måned før kurset vil vi sende deg en faktura på restbeløpet. Hvis du bestiller enerom kommer det i tillegg til depositum. Hvis du velger å avbestille kurset senere får du ikke depositumet tilbakebetalt.

Vilkår for avbestilling

Påmelding/betaling er bindende. Retreaten er for noen en del av Yogalærerutdannelsen og bindende ved undertegning av kontrakten. Hvis det er betalt depositum, så tilbakebetales dette ikke ikke ved avmelding. Jeg sørger for å ha gyldig reiseforsikring.

Ved avmelding inntil 31 dager før kursstart refunderes hele kursbeløpet minus (et eventuelt) depositum og et administrasjonsgebyr på 500,-.

Ved avmelding 15 – 30 dager før kursstart refunderes 50 % av kursbeløpet minus depositumet og et administrasjonsgebyr på 500.
Vi refunderer ikke kursavgiften dersom avmeldingen kommer senere enn 14 dager før kurset starter, eller etter at kurset har startet. Avmelding må være skriftlig til epost@yogakurs.no

Fotoserie

fra Yoga Retreat Telemark

av fotograf Linda Schade Andersen