Yogaretreat

YogaYoni retreatsenter • en perle i Telemark

Kursopphold med yoga, meditasjon og god tid – i fredelige og naturskjønne omgivelser

Telemark sommeren 2020

Meditasjon på strandenFerie med yoga og meditasjon gir skikkelig avkobling, avspenning og overskudd. Du kan ta fatt på hverdagen igjen etterpå med energi og nytt overblikk. Undervisningen omfatter fysiske øvelser, pusteøvelser, avspenning og meditasjon. Den daglige rytmen gir muligheten for å gå mer i dybden med yogaen og gjør det samtidig lettere å komme i gang med en yogapraksis på egenhånd. Yggdrasil Yogaskole har hatt Yogaretreat i Telemark siden 1995.

Covid-19 og smittevern:

Yggdrasil Yogaskole følger smittevernregler og disse vil bli nøye fulgt under retreat. Det er vurdert at Yggdrasil Yogaskole sin virksomhet ikke omfattes av Covidforskriftens paragraf 14 b). Dvs. vi er ikke et treningsenter. Vi er registrert i Brønnøysund under næringskode 85.599 Annen undervisning: Kursvirksomhet i Yoga og meditasjon.

Fra 7. mai blir det tillatt med arrangementer på offentlig sted for inntil 50 personer. På arrangementer skal personene kunne holde minst en meter avstand til personer som man ikke bor sammen med. Dette gjelder bare arrangementer med en ansvarlig arrangør, som har ansvaret for å ha oversikt over hvem som er til stede, at det er mulig å gjennomføre god hygiene og sørge for at syke personer ikke deltar.

Anbefalt størrelse på grupper i private sammenhenger økes fra fem til maksimalt 20 personer, forutsatt at man kan holde minst én meter avstand eller mer mellom personene.

Dette innebærer at retreat kan gjennomføres for inntil 20 personer som holder minst én meter avstand. På retreat i Nissedal kommer det til å være mindre grupper enn dette. Helsedirektoratets anbefalinger gjelder.
Elever skal ikke være i risikogruppen.

Deltaker må være nokså sikker på at man er smittefri. 100 % kan man ikke være, men det er viktig at man føler seg trygg på dette. Det viktigste av alt et at vi skal ha spennende og fordypende opphold med Yoga og meditasjon i vakker natur!

Yogaferie I : Introduksjon til retreat

8 dager 08.08 – 15.08

  Yogaferie I : Introduksjon til retreat: ukeskurs / 8 dager

  Disse kursene er åpne for alle som ønsker å lære seg yoga og meditasjon eller ønsker ny inspirasjon til sin praksis. Her vil du bli introdusert til hva et retreatkurs handler om og samtidig nyte godt av virkningene av den daglige rytmen med yoga, avspenning og meditasjon. Det er et variert program av forskjellig yoga i løpet av dagen og du har tid til å nyte naturen og ha fritid.

  Taushet er en praksis innen yoga som øker den indre oppmerksomheten og åpenheten overfor omgivelsene. Vi legger opp til at vi i løpet av denne uken får praktisere noen døgn med taushet. Det vil også bli introdusert taushet om morgenen før yoga.

  Kurset begynner lørdag kl 16.30 i grendehuset og slutter lørdagen uke etter, ca kl 10. Kom senest kl 15.30 på ankomstdagen så du kan bli innkvartert og få sett deg litt om.

  Se innkvarteringsmulighetene her: Send oss en mail til epost@yogakurs.no med dine ønsker. Vi etterkommer ønskene sålenge det er ledige rom.
  Grunnprisen 8800,- inkluderer dobbeltrom.
  Tillegg for enerom, så langt det rekker, 1800,-

  En kursdag kan se slik ut:

  07.00     Yoga og meditasjon
  09.00  Lett frokost
  09.30  Karma Yoga (dugnadsperiode)
  11.30  Avspenning og meditasjon
  12.30  Middag
  16.30  Yoga og pusteøvelser
  18.00  Kveldsmat
  20.30  Meditasjon  

  Yogaretreat II : Chakra kurs

  8 dager 27.06 – 04.07

  Karma Yoga

  Yogaretreat II • ukeskurs / 8 dager

  Chakra kurs og videregående yoga. Kun for for deltakere på yogalærerutdannelsens andre år og de som har gått på yogalærerutdannelsen hos oss tidligere. Også åpen for de som har tidligere har vært på retreat med oss eller har gått på et trinn II eller III.

  Yogaretreat III : Kriya yoga

  15 dager 18.07 – 01.08

   Yogaretreat III • 2 ukerskurs / 15 dager

   Avansert yoga. Kun for for deltakere på yogalærerutdannelsens tredje år og de som har gått på yogalærerutdannelsen hos oss tidligere. Også åpen for enkelte andre. Ta kontakt. Dette kurset er utsatt til neste sommer.

   Yogaretreat  – en tid for deg selv og med andre

   Yoga er for alle

   Kamel Du trenger ikke å være spesielt myk eller sprek for å delta, alle kan ha glede av yoga. Er det enkelte øvelser du velger å stå over er du naturligvis fri til det, yoga er ikke konkurranse. Kursopplegget gir deg mulighet for å få gjort deg erfaringer med yoga og meditasjon. Vi bruker mange forskjellige fysiske øvelser, pusteøvelser og avspenningsteknikker. Du vil lære mer om samspillet mellom kroppen, pusten og sinnet. På introduksjonskurset vil du innen meditasjon vil du kjent med “Energiens kilde” og enkelte trinn av “Indre stillhet”.

   En daglig rytme

   Det vil være undervisning flere ganger hver dag. Vi begynner med fysiske øvelser før frokost og fortsetter med avspenning og meditasjon på formiddagen. Etter frokosten bruker vi et par timer på praktiske oppgaver som matlaging, renhold og andre aktiviteter. Det er en viktig del av kurset å være aktiv og utovervendt i denne perioden på formiddagen. Etter middagen har du dagen på deg til å utforske området, være på stranden, bruke båtene eller hva du vil. Det er fine bade- og turmuligheter. Ut på ettermiddagen samles vi igjen til yoga og enkelte kvelder vil vi samles til meditasjon. Er det mulig vil vi også gjøre yoga og meditere ute.

   Vegetarmat

   Innkvartering og måltider

   Du kan velge mellom tre forskjellige innkvartingsmuligheter på våre Yogaretreat. I en eldre oppgradert skolebygning har vi yogarom og spisestue med peis. Her serveres det frokost, middag og kveldsmåltid; brød og pålegg, supper og varme retter, god og næringsrik vegetarisk mat som i hovedsak er økologisk. Vi har dyner og puter, ta med sengetøy. Husk også ledige klær til å gjøre øvelser i.

   Vær deg selv

   Yoga Roing Du trenger ikke å tro på noe bestemt for å ha utbytte av yoga, og det vil ikke bli gjort forsøk på å pådytte deg noe spesielt livssyn. Yoga og meditasjon er metoder til å komme i kontakt med deg selv, din indre ro og dine ressurser.

   Adkomst

   YogaYoni kurssenter i Telemark ligger på østsiden av Nisser i Nordbygda mellom Treungen og Vrådal.

   Med tog fra Oslo: Ta tog til Drangedal. Bestiller du i god tid, kan du få minipris. Fra Oslo går det tog på formiddagen kl 11:25. Se NSB . Det er i Drangedal kl 13.58. Herfra kan vi arrangere at du blir hentet hvis du bestiller henting fra oss. Turen fra Drangedal til Nissedal tar ca 1 time. Avreisedagen går det tog fra Drangedal kl 11:58 og toget er i Oslo kl 14:25.

   Med bil fra Oslo: Fra Oslo er det ca 3,5 times kjøring. Kjør til Kongsberg –Notodden og ­videre gjennom Seljord – etter Seljord se etter avkjørsel mot Brunkeberg – Vrådal. Derfra kjører du til Nordbygda i Nissedal. Vi holder til ved Sandvin camping og i Grendehuset. Her er link til kart hvor du kan få opp en kjørerute ved å skrive inn hvor du starter.

   Lærerne

   Lærerne på kurset er Moksha og Amrit

   Krav til deg som kursdeltaker

   Vi forventer at du er motivert til å være med på hele programmet også hvis det skulle være annerledes enn det du forestilte deg. Har du lært yoga andre steder er viktig å være åpen for at yogaen på Yogaretreat kan være forskjellig fra det du har lært tidligere. Du må være innstilt på at ta fullstendig pause fra telefon og internett den uken kurset varer. Er det viktige beskjeder til deg kan man kontakte oss. På den måten vil du være mer til stede på kurset og i det vi gjør og på den måten få størst utbytte. Har du med bil la du den stå under oppholdet. Vi har en del sykler, kano og kajakk. Ta gjerne med egen sykkel eller kajakk hvis du har.

   Deltakerne på Yogaferie II må ha vært på kurs hos oss i Oslo eller vært på Yogaretreat tidligere. Vi sender deg en mail med praktiske opplysninger når vi har mottatt din påmelding. I mailen er det informasjon om når kurset begynner og slutter, hva du bør ha med osv.

   Innkvarteringsmuligheten

   Her kan du se innkvarteringsmulighetene

   Velkommen på Yogaretreat!

   Påmelding

   Depositum: Hvis du bare ønsker å betale et depositum på 50% av kursavgiften bruker du kupongkoden “depositum” når du kommer til kassen! Restbeløpet blir fakturert fra yogaskolen.

   Fotoserie

   fra Yoga Retreat Telemark

   På tur

   av fotograf Linda Schade Andersen