Yogaretreat

YogaYoni retreatsenter • en perle i Telemark

Kursopphold med yoga, meditasjon og god tid – i fredelige og naturskjønne omgivelser

Retreat sommeren 2021

Ferie med yoga og meditasjon gir skikkelig avkobling, avspenning og overskudd. Du kan ta fatt på hverdagen igjen etterpå med energi og nytt overblikk. Undervisningen omfatter fysiske øvelser, pusteøvelser, avspenning og meditasjon. Den daglige rytmen gir muligheten for å gå mer i dybden med yogaen og gjør det samtidig lettere å komme i gang med en yogapraksis på egenhånd. Yggdrasil Yogaskole har hatt Yogaretreat siden 1995.

Covid-19 og smittevern:

Yggdrasil Yogaskole følger smittevernregler og disse vil bli nøye fulgt under retreat. Det er vurdert at Yggdrasil Yogaskole sin virksomhet ikke omfattes av Covidforskriftens paragraf 14 b). Dvs. vi er ikke et treningsenter. Vi er registrert i Brønnøysund under næringskode 85.599 Annen undervisning: Kursvirksomhet i Yoga og meditasjon.

På arrangementer skal personene kunne holde minst en meter avstand til personer som man ikke bor sammen med. Dette gjelder bare arrangementer med en ansvarlig arrangør, som har ansvaret for å ha oversikt over hvem som er til stede, at det er mulig å gjennomføre god hygiene og sørge for at syke personer ikke deltar. Helsedirektoratets anbefalinger gjelder.
Elever skal ikke være i risikogruppen.

Deltaker må være nokså sikker på at man er smittefri. 100 % kan man ikke være, men det er viktig at man føler seg trygg på dette. Det viktigste av alt et at vi skal ha spennende og fordypende opphold med Yoga og meditasjon i vakker natur!

Yogaferie II : Retreat ved Krøderen

7 dager 09.-.15. august 2021

Yogaretreat II :Retreat ukeskurs / 7 dager

NYDELIG beliggende sted med hytte med høy standard, badstue  og strandlinje. Bygda under Norefjell. Hytten hvor vi overnatter og spiser er på 120 m².  Det er 7 soverom, to bad med toalett (WC) og dusj og vask. Kjøkken og spisestue i ett, stor dagligstue med peis.

Yogarommet er en stor lavvo med varme i gulvet. Panoramautsikt fra både kjøkkenet og stua utover Krøderfjorden mot Norefjell og Villa Fridheim. Se fotoserie her. Kurset er avansert yoga og kun for for deltakere på yogalærerutdannelsens tredje år og de som har gått på yogalærerutdannelsen hos oss tidligere. Også åpen for enkelte andre. Ta kontakt på epost@yogakurs.no

Kurset er en del av på yogalærerutdannelsens første år og er også åpen for de som har gått på yoga hos oss tidligere og som ønsker ny inspirasjon til sin praksis. Et retreatkurs handler om fordypning og samtidig nyte godt av virkningene av den daglige rytmen med yoga, avspenning og meditasjon. Det er et variert program av forskjellig yoga i løpet av dagen og du har tid til å nyte naturen og ha fritid.

Taushet er en praksis innen yoga som øker den indre oppmerksomheten og åpenheten overfor omgivelsene. Vi legger opp til at vi i løpet av denne uken får praktisere noen døgn med taushet. Det vil også bli introdusert taushet om morgenen før yoga.

Kurset begynner mandag kl 16.30 i lavvoen og slutter søndagen uke etter, ca kl 12. Kom senest kl 15.30 på ankomstdagen så du kan bli innkvartert og få sett deg litt om.

Se innkvarteringsmulighetene her: Send oss en mail til epost@yogakurs.no med dine ønsker. Vi etterkommer ønskene så lenge det er ledige rom.
Grunnprisen 8800,- inkluderer dobbeltrom.
Tillegg for enerom, så langt det rekker, 3000,-

En kursdag kan se slik ut:

07.00     Yoga og meditasjon
09.00     Lett frokost
09.30     Karma Yoga (dugnadsperiode)
11.30     Avspenning og meditasjon
12.30     Middag
16.30     Yoga og pusteøvelser
18.00     Kveldsmat
20.30     Meditasjon

Yogaretreat III : Kriyayoga i Nissedal

14 dager 26. juni – 10. juli 2021

Yogaretreat III • 2 ukers kurs / 14 dager

Kriyayoga i vakre Nissedal!

Kurset er avansert yoga og kun for deltakere på yogalærerutdannelsens tredje år og de som har gått på yogalærerutdannelsen hos oss tidligere. Også åpen for enkelte andre som har praktisert yoga hos oss i flere år. Ta kontakt på epost@yogakurs.no

Yogaretreat  – en tid for deg selv og med andre

Yoga er for alle

Kamel Du trenger ikke å være spesielt myk eller sprek for å delta, alle kan ha glede av yoga. Er det enkelte øvelser du velger å stå over er du naturligvis fri til det, yoga er ikke konkurranse. Kursopplegget gir deg mulighet for å få gjort deg erfaringer med yoga og meditasjon. Vi bruker mange forskjellige fysiske øvelser, pusteøvelser og avspenningsteknikker. Du vil lære mer om samspillet mellom kroppen, pusten og sinnet. På introduksjonskurset vil du innen meditasjon vil du kjent med “Energiens kilde” og enkelte trinn av “Indre stillhet”.

En daglig rytmeKarma Yoga

Det vil være undervisning flere ganger hver dag. Vi begynner med fysiske øvelser før frokost og fortsetter med avspenning og meditasjon på formiddagen. Etter frokosten bruker vi et par timer på praktiske oppgaver som matlaging, renhold og andre aktiviteter. Det er en viktig del av kurset å være aktiv og utovervendt i denne perioden på formiddagen. Etter middagen har du dagen på deg til å utforske området, være på stranden, bruke båtene eller hva du vil. Det er fine bade- og turmuligheter. Ut på ettermiddagen samles vi igjen til yoga og enkelte kvelder vil vi samles til meditasjon. Er det mulig vil vi også gjøre yoga og meditere ute.

Vegetarmat

Måltider og samvær

I Nissedal bruker vi en eldre oppgradert skolebygning hvor vi har  yogarom og spisestue med peis. Her serveres det frokost, middag og kveldsmåltid; brød og pålegg, supper og varme retter, god og næringsrik vegetarisk mat som i hovedsak er økologisk.

Ved Krøderen har vi måltidene i en spisestue med integrert kjøkken med utsikt over vannet. Yoga og meditasjon har vi i en stor lavvo med varme i gulvet. Her er det også en badstu rett på stranden.

Vær deg selv

Blomster i håret Du trenger ikke å tro på noe bestemt for å ha utbytte av yoga, og det vil ikke bli gjort forsøk på å pådytte deg noe spesielt livssyn. Yoga og meditasjon er metoder til å komme i kontakt med deg selv, din indre ro og dine ressurser.

Adkomst

YogaYoni kurssenter i Telemark ligger på østsiden av Nisser i Nordbygda mellom Treungen og Vrådal.

Med tog fra Oslo: Ta tog til Drangedal. Bestiller du i god tid, kan du få minipris. Fra Oslo går det tog på formiddagen kl 11:25. Se NSB . Det er i Drangedal kl 13.58. Herfra kan vi arrangere at du blir hentet hvis du bestiller henting fra oss. Turen fra Drangedal til Nissedal tar ca 1 time. Avreisedagen går det tog fra Drangedal kl 11:58 og toget er i Oslo kl 14:25.

Med bil fra Oslo: Fra Oslo er det ca 3,5 times kjøring. Kjør til Kongsberg –Notodden og ­videre gjennom Seljord – etter Seljord se etter avkjørsel mot Brunkeberg – Vrådal. Derfra kjører du til Nordbygda i Nissedal. Vi holder til ved Sandvin camping og i Grendehuset. Her er link til kart hvor du kan få opp en kjørerute ved å skrive inn hvor du starter.

Lærerne

Lærerne på kurset er Moksha og Amrit

Krav til deg som kursdeltaker

Vi forventer at du er motivert til å være med på hele programmet også hvis det skulle være annerledes enn det du forestilte deg. Har du lært yoga andre steder er viktig å være åpen for at yogaen på Yogaretreat kan være forskjellig fra det du har lært tidligere. Du må være innstilt på at ta fullstendig pause fra telefon og internett den uken kurset varer. Er det viktige beskjeder til deg kan man kontakte oss. På den måten vil du være mer til stede på kurset og i det vi gjør og på den måten få størst utbytte. Har du med bil la du den stå under oppholdet. Vi har en del sykler, kano og kajakk. Ta gjerne med egen sykkel eller kajakk hvis du har.

Deltakerne på Yogaferie II må ha vært på kurs hos oss i Oslo eller vært på Yogaretreat tidligere. Vi sender deg en mail med praktiske opplysninger når vi har mottatt din påmelding. I mailen er det informasjon om når kurset begynner og slutter, hva du bør ha med osv.

Innkvarteringsmulighetene

Her kan du se hvor du kan bo i Nissedal  og her ser du rommene og hytten ved Krøderen. Vi har dyner og puter, ta med sengetøy. Husk også ledige klær til å gjøre øvelser i.

Velkommen på Yogaretreat 

Påmelding

Depositum:  Kr 4000,-

Vilkår for avbestilling: Ved avbestilling tidligere enn 10 dager før kursstart, betales kun depositum. For avbestilling senere enn dette betales hele kursbeløpet. Ved legeerklæring betales kun depositum.

Fotoserie

fra Yoga Retreat Telemark

av fotograf Linda Schade Andersen