Yogaretreat

YogaYoni retreatsenter • en perle i Telemark

Kursopphold med yoga, meditasjon og god tid – i fredelige og naturskjønne omgivelser

Telemark sommeren 2020

Meditasjon på strandenFerie med yoga og meditasjon gir skikkelig avkobling, avspenning og overskudd. Du kan ta fatt på hverdagen igjen etterpå med energi og nytt overblikk. Undervisningen omfatter fysiske øvelser, pusteøvelser, avspenning og meditasjon. Den daglige rytmen gir muligheten for å gå mer i dybden med yogaen og gjør det samtidig lettere å komme i gang med en yogapraksis på egenhånd. Yggdrasil Yogaskole har hatt Yogaretreat i Telemark siden 1995.

Yogaferie I : Introduksjon til retreat : denne sesong kun for deltakere på yogalærerutdannelsens 1. år (YLU 2018)
8 dager 27.06 – 04.07

DansYogaretreat I : Introduksjon til retreat: ukeskurs / 8 dager

Disse kursene er åpne for alle som ønsker å lære seg yoga og meditasjon eller ønsker ny inspirasjon til sin praksis. Her vil du bli introdusert til hva et retreatkurs handler om og samtidig nyte godt av virkningene av den daglige rytmen med yoga, avspenning og meditasjon. Det er et variert program av forskjellig yoga i løpet av dagen og du har tid til å nyte naturen og ha fritid. Har du gått på kurs før men ikke hos oss kan du gjerne skrive litt om hvor du har gått og hva slags yoga du evt holder på med. Bruk da tekstfeltet nederst på siden

Yogaferie II : Retreat : denne sesong kun for deltakere på yogalærerutdannelsens 2. år (YLU 2017)
15 dager 18.07 – 01.08

Karma YogaYogaferie II : Retreat • 2 ukeskurs / 15 dager

 

Yogakurs i Telemark

– ferie med yoga, avspenning og meditasjon
Yoga er for alle

Kamel Du trenger ikke å være spesielt myk eller sprek for å delta, alle kan ha glede av yoga. Er det enkelte øvelser du velger å stå over er du naturligvis fri til det, yoga er ikke konkurranse. Kursopplegget gir deg mulighet for å få gjort deg erfaringer med yoga og meditasjon. Vi bruker mange forskjellige fysiske øvelser, pusteøvelser og avspenningsteknikker. Du vil lære mer om samspillet mellom kroppen, pusten og sinnet. På introduksjonskurset vil du innen meditasjon vil du kjent med “Energiens kilde” og enkelte trinn av “Indre stillhet”.

En daglig rytme

Det vil være undervisning flere ganger hver dag. Vi begynner med fysiske øvelser før frokost og fortsetter med avspenning og meditasjon på formiddagen. Etter frokosten bruker vi et par timer på praktiske oppgaver som matlaging, renhold og andre aktiviteter. Det er en viktig del av kurset å være aktiv og utovervendt i denne perioden på formiddagen. Etter middagen har du dagen på deg til å utforske området, være på stranden, bruke båtene eller hva du vil. Det er fine bade- og turmuligheter. Ut på ettermiddagen samles vi igjen til yoga og enkelte kvelder vil vi samles til meditasjon. Er det mulig vil vi også gjøre yoga og meditere ute.

Vegetarmat

Innkvartering og måltider

Du kan velge mellom tre forskjellige innkvartingsmuligheter på våre Yogaretreat. I en eldre oppgradert skolebyggning har vi yogarom og spisestue med peis. Her serveres det frokost, middag og kveldsmåltid; brød og pålegg, supper og varme retter, god og næringsrik vegetarisk mat som i hovedsak er økologisk. Vi har dyner og puter, ta med sengetøy. Husk også ledige klær til å gjøre øvelser i.

Vær deg selv

Yoga Roing Du trenger ikke å tro på noe bestemt for å ha utbytte av yoga, og det vil ikke bli gjort forsøk på å pådytte deg noe spesielt livssyn. Yoga og meditasjon er metoder til å komme i kontakt med deg selv, din indre ro og dine ressurser.

Adkomst

YogaYoni kurssenter i Telemark ligger på østsiden av Nisser i Nordbygda mellom Treungen og Vrådal.

Med tog fra Oslo: Ta tog til Drangedal. Bestiller du i god tid, kan du få minipris. Fra Oslo går det tog på formiddagen kl 11:25. Se NSB . Det er i Drangedal kl 13.58. Herfra kan vi arrangere at du blir hentet hvis du bestiller henting fra oss. Turen fra Drangedal til Nissedal tar ca 1 time. Avreisedagen går det tog fra Drangedal kl 11:58 og toget er i Oslo kl 14:25.

Med bil fra Oslo: Fra Oslo er det ca 3,5 times kjøring. Kjør til Kongsberg –Notodden og ­videre gjennom Seljord – etter Seljord se etter avkjørsel mot Brunkeberg – Vrådal. Derfra kjører du til Nordbygda i Nissedal. Vi holder til ved Sandvin camping og i Grendehuset. Her er link til kart hvor du kan få opp en kjørerute ved å skrive inn hvor du starter.

Lærerne

Lærerne på kurset er Moksha og Amrit

Krav til deg som kursdeltaker

Vi forventer at du er motivert til å være med på hele programmet også hvis det skulle være annerledes enn det du forestilte deg. Har du lært yoga andre steder er viktig å være åpen for at yogaen på Yogaretreat kan være forskjellig fra det du har lært tidligere. Du må være innstilt på at ta fullstendig pause fra telefoner, aviser og radio den uken kurset varer. På den måten vil du være mer til stede på kurset i sin helhet og få best utbytte.

Deltakerne på Yogaferie II må ha vært på kurs hos oss i Oslo eller vært på Yogaretreat tidligere. Vi sender deg en mail med praktiske opplysninger når vi har mottatt din påmelding. I mailen er det informasjon om når kurset begynner, kolletive transportforbindelser, hva du bør ha med osv.

Innkvarteringsmuligheten

Her kan du se innkvarteringsmulighetene

Velkommen på Yogaretreat!

Påmelding

Depositum: Hvis du bare ønsker å betale et depositum på kr 1700 bruker du kupongkoden “depositum” når du kommer til kassen! Restbeløpet blir fakturert fra yogaskolen.

Fotoserie

fra Yoga Retreat Telemark

På tur

av fotograf Linda Schade Andersen