Elever om Yogalærerutdannelsen​

Yogalærerutdannelsen på Yggdrasil yogaskole er mer enn en utdannelse! Det er en reise der jeg har fått lære meg ulike metoder som har gitt meg muligheten til å bli kjent med mitt fulle potensiale. Jeg har flere yogalærerutdannelser fra før, men denne treårige dannelsesveien skiller seg fra de andre i både teori og praksis; Vi rører ikke bare rundt på overflaten, men får virkelig muligheten til å ta et dypdykk! Lærerne er meget faglig dyktige og profesjonelle, samtidig som de er nære og trygge.

Sarita Sadhika

Yogalærerutdannelsen 2018 - 2021

Det finnes ikke bedre skole i hele Norge om du vil utdanne deg i klassisk yoga. Amrit og Moksha har en dyp forståelse av hva yoga betyr, og det er essensielt hvis du vil ha en ordentlig yogautdanning. Deres kunnskap er dypt forankret i yogatradisjonen, og lidenskapen deres sprer seg til sine elever slik at de kan få smak på hvordan yoga kan forandre livet. Amrit og Moksha er målrettet og har fokus på akkurat det du ønsker å bli, en yogalærer. Og dermed får du lære verdifulle teknikker for å lære bort og overføre din kunnskap, din yoga, til elevene.

Óscar Palacios Garrido

Fullførte ettårig grunnutdannelse 2019 og er nå i gang med modul II

Det å begynne på yogalærerutdannelsen på Yggdrasil Yogaskole er det beste jeg har gjort for meg selv. Yogaen er blitt min medisin, med bedre helse og fysisk energi, og det har vært en reise på flere plan, både fysisk, energetisk og spirituelt. Denne reisen hadde ikke vært mulig om det ikke var for våre lærere. De er svært kunnskapsrike og pedagogiske, og deler villig av sin kunnskap, både direkte og indirekte gjennom veiledning og opplevelsen av ens egne erfaringer. På yogalærerutdannelsen har jeg møtt mange fine og hyggelige medelever, med de samme interessene. Klassisk Yoga og meditasjon innenfor Satyananda tradisjonen, med røtter langt tilbake i tid, er den yogastilart som tiltaler meg fordi den oppleves så ekte, autentisk og at den favner hele menneske.

Ruth Iren Ussberg

Fullførte Yogalærerutdannelsen 2020

Jeg setter pris på å lære mer om de ulike aspektene av yoga, som fysiske øvelser, pusteøvelser, avspenning, og meditasjon, og hva disse øvelsene kan gjøre for oss. Også gjennom karma yoga, jnana yoga, bhakti yoga, og yoga som en praktisk livsfilosofi får jeg bli bedre kjent med meg selv. Dette er læring gjennom praksis, og det forventes at vi har minst en times egenpraksis hver dag gjennom hele studieforløpet. Egenpraksisen gjør at jeg får et solid erfaringsgrunnlag å basere min undervisning på. Men den gjør også at yoga er blitt en naturlig del av livet. Gjennom praksisen får jeg hver dag minne meg selv på hvem jeg er. Jeg åpnes opp for nye innsikter og perspektiver, noe jeg setter pris på i en verden som trenger at vi tør å tenke nytt og annerledes.

Kristiane Brudevoll

Yogalærerutdannelsen 2018 - 2021

Jeg begynte på yogalærerutdanningen for å komme i form og få mer energi. Det jeg fikk var så mye, mye mer. Amrit og Moksha formidler yoga, ikke som bare asanas, men som en måte å leve livet på. Gradvis ble bevisstheten min koblet mer og mer på i livet mitt, og jeg ble klar over hvor mye fantastisk det tilbyr. Som om sanseapparater ble utvidet med skarpere og flere sanser. Jeg fikk kontakt med større deler av meg selv og fikk utvidet mitt livsperspektiv. Yogalærerutdannelsen åpnet øynene mine, og satte meg i stand til å leve livet mitt slik jeg ønsker det. Jeg anbefaler alle å bli med på reisen som Amrit og Moksha tilbyr. For meg var det livets definitivt største gave!

Astri Oline Norgren

Fullførte Yogalærerutdannelsen 2018

En yogalærerutdanning med Amrit og Moksha kan sterkt anbefales. Du får en grundig innføring i meditasjon og pranayama, samt inspirasjon til utvikling av din egen praksis. De byr på sin kunnskap og visdom, som de har erfart gjennom en livslang praksis. Du får muligheten til å utvikle deg som menneske, og det er en spennende reise på både indre og ytre plan.

Nina Grønnerød

Fullførte Yogalærerutdannelsen 2020

Amrit & Moksha

Lærerne på yogalærerutdannelsen: Moksha og Amrit

Om utdannelsen til yogalærer

v/ Thomas Moksha Kolby

Klassisk yoga, som også kalles helhetlig yoga, inneholder tradisjonelle metoder innen begrepet yoga. Mange i vår tid forbinder yoga med akrobatisk trening og for noen er det nettopp det. Satyananda yoga, som er en av de større skoler innen klassisk yoga, tar skrittet videre til det som kan ses som en fullstendig versjon av yoga. Her er fysisk yoga grunnlaget for en videre utvikling. Metodene gir mulighet for å arbeide direkte med kroppens energi, åpner for større mental klarhet og baner veien for uanstrengt konsentrasjon gjennom avspenning. En avspent og fokusert oppmerksomhet leder videre til meditative teknikker. Her nærmer vi oss det som tradisjonelt oppfattes som yoga.

Utdannelsen ved Yggdrasil Yogaskole gir deg faglig tyngde til å kunne undervise elever på flere nivå. Man kan ikke bruke samme program i alle sammenhenger, og det er viktig å kunne velge ut fra et bredt spekter av øvelser for at elevene får størst mulig utbytte av å gå til yoga. Her er den faglige bredde og kunnskap viktig. Man kan se på dette omtrent som det å bli god på et håndverk eller en annen form for kunnskap som omsettes i praksis. Kunnskapen må forankres i erfaring, som betyr at du vet hvordan øvelser virker, på deg selv og i en gruppesammenheng.

Det å være yogalærer er noe man aldri blir ferdig utlært i, det er stadig noe å utvikle seg i. Det gjør undervisningen til en levende og berikende jobb. Yogalærerutdannelsen ved Yggdrasil Yogaskole er en prosess som utvikler deg på flere plan, og er også et av de mest avanserte yoga og meditasjonskurs i Norge.

Enkelte tror at man som søker i utgangspunktet må være ekstra sprek eller ha mye erfaring med yoga fra før, men det er ikke tilfellet. Har du lest så langt som til dette er du velkommen til å søke.

Amrit og Moksha er hovedlærerne på yogalærerutdannelsen ved Yggdrasil Yogaskole.