​Helgekurs

Helgekurs er en innføring i yoga og meditasjon som alle kan være med på. Vi prøver ut og repeterer en rekke enkle øvelser som kan gi et godt utbytte i hverdagen. Du lærer deg både rolige fysiske øvelser, pusteøvelser, avspenning og meditasjon.

Yoga og meditasjon

Klassisk yoga og meditasjon er en yogaform hvor de tradisjonelle elementer i yoga er integrert i en og samme klasse, alt etter hvilket nivå deltakerne er på. Her får du fysisk yoga, pusteøvelser, avspenning, og meditasjon i et naturlig forløp. Vår erfaring er at dette fungerer veldig bra.
Du trenger ikke å være spesielt myk eller sprek for å delta; alle kan ha glede av yoga. Har du plager eller begrensninger er du fri til å stå over en øvelse. Yoga er ikke konkurranse, og handler ikke om å prestere og sammenligne seg med andre. Yoga handler om å komme i kontakt med deg selv, kroppen, pusten og din naturlige indre ro.

Virkninger

Vanlige virkninger av yoga er avspenning, energi, velvære, åpenhet og klarhet. Den fysiske delen er yoga løser opp spenninger i kroppen og skaper en friere flyt av energi. Yogaens pusteøvelser fjerner anspenthet og balanserer kroppens energi. Avspenning og meditasjon gir deg ro og kontakt med de dypere lag av din bevissthet.

Konkrete metoder

Våre kurs er praktisk rettet og du vill ikke ble bedt om å tro på noe bestemt eller bli pådyttet spesielle livssyn. Et større kjennskap til til din energi og din bevissthet gir et trygt utgangspunkt for en åpen og nysgjerrig holdning til livet.
Her kan lese mer om yogaen vi underviser i.

Kursavgiften er 2300- og 1800,- for trygdede og ungdom under 25 år.

Kurstidene er vanligvis:
Fredag kl 18-20
Lørdag kl 10-13 og 15-17
Søndag kl 10-13

 

Ta kontakt på tlf. 95 83 53 02 hvis du har spørsmål.

Helgekurs i hele landet

Tre i vindenHelgekurs er en innføring i yoga og meditasjon som alle kan være med på. Vi prøver ut og repeterer en rekke enkle øvelser som kan gi et godt utbytte i hverdagen. Du lærer deg både fysiske øvelser, pusteøvelser, avspenning og meditasjon (se under Kursbeskrivelse).

AvspenningHelgekurs gir deg en opplevelse av hva yoga kan gi og et perspektiv på de forskjellige øvelsestyper. Har du vært med tidligere vil du finne ny inspirasjon i øvelsene.

 

 

Hvordan jeg arrangerte kurs på mitt hjemsted

Jeg fikk en idé om at det kunne vært spennende å få til et yogakurs på hjemstedet mitt. Jeg var litt usikker på om det lot seg gjøre, for jeg bor relativt usentralt på en liten øy i Lofoten. Etter et kort søk på Internett, fant jeg frem til Yggdrasil Yogaskole og leste at de drev med kurs i hele landet.

Det skulle bare en e-post til før ballen begynte å rulle. Yogalærerne på Yggdrasil takket umiddelbart ja til å komme til Skrova. Det eneste de krevde var at jeg hadde 8 sikre påmeldte deltakere og et passende lokale.

Etter noen dager hadde jeg 12 deltakere på plass, som er minste antall Yggdrasil Yogaskole må ha, og yogaskolen booket flybilletter.

Kurset holdt vi på ungdomshuset på øya. Der hadde vi et rom som var passe stort og lett å varme opp. Deltakerne var 12 ulike kvinner som hadde lite eller ingen erfaring med yoga. Noen var spente på om de var myke nok, mens andre lurte på om muskelplager ville hindre dem i å gjøre enkelte øvelser.

Etter 10 timer med yoga var alle enige om at dette hadde vært en fantastisk helg. Mange sa at de ikke hadde slappet så godt av på lenge og at alle burde unne seg en sånn helg hvor man setter av tid til bare seg selv. Vi fikk brukt muskler som hadde vært i dvale lenge, i alle fall kjentes det sånn ut dagen derpå når gangsperren meldte sin ankomst. Alle var fornøyde med kurset! Innimellom var det enkelte som fikk problemer med øvelser pga diverse plager. Da veiledet yogalæreren dem slik at de gjorde en annen variant av øvelsen. Dette var også et samlende og sosialt tiltak, og første kursdag spiste vi en lett lunsj sammen på en kafé.

Erfaringen i ettertid er at det var veldig enkelt å få til et kurs på bygda. Det var en tilfredsstillelse i seg selv at vi kunne få et kvalitetstilbud uten å reise til et mer sentralt sted. Nå prøver vi å møtes regelmessig for å praktisere noe av det vi har lært. Mange av deltakerne sier også at de bruker avspennings- og pusteøvelsene vi lærte for å stresse ned i hverdagen.

Gine Haug

Dersom det ikke er planlagt noe kurs i nærheten av der du bor kan vi arrangere et kurs. Det er ikke vanskelig og fungerer fint på både i distriktene og i byerne.

Les mer om hvordan du kan få til et helgekurs der du bor:

Helgekurs der du bor

Vi kan arrangere helgekurs i ditt nærmiljø med innføring i bruken av yoga, avspenning og meditasjon. Hvis du er interessert i et kurs der du bor – les dette nøye igjennom. Vi har hatt kurs i en årrekke over hele landet og de har vært veldig godt mottatt fra Vardø til Mandal. Alle med interesse kan delta på et helgekurs – det er ikke nødvendig at være ung, spesielt sprek eller myk i kroppen. Vi har et allsidig kursopplegg som passer de fleste med både fysisk trening gjennom bevegelser og stillinger, pusteøvelser, avspenning og meditasjon. I løpet av helgen prøver vi ut og gjentar flere øvelsesprogram slik at deltakerne får en opplevelse av yoga og blir istand til å praktisere yoga selvstendig etter kurset. Deltakerne får med et hefte med enkle øvelsesprogram sammensatt av øvelser som er blitt gjennomgått på kurset.

Vanligvis er det satt opp 5 økter i løpet av helgen med tilsammen 10 timers undervisning. Et helgekurs koster 2300,- pr person og 1800,- for  trygdede og ungdom under 25 år.

Hva skal til?

Vi trenger en lokal kontaktperson som kjenner en del interesserte i Det må være en person som har et godt nettverk i lokalmiljøet og som kan være tilgjengelig på telefon. Det er ikke nødvendig å vite spesielt mye om yoga for å være kontaktperson for et kurs – det er utførlig informasjon på våre nettsider. Vi kan tilby gratis kurs til kontaktpersonen dersom det er minst 12 betalende kursdeltakere.

De fleste av våre kurs blir gjennomført, men man kan aldri være sikker på om det vil bli nok påmeldinger til et kurs. Da Yggdrasil Yogaskole pådrar seg utgifter til annonsering må det i utgangspunktet være en gruppe på minst 8 personer som er seriøst interessert i å delta. Når dette er klart kan vi mailes eller ringes og bli enige om kursdato. Det er oktober og november som er den beste kurstiden på høsten og februar, mars og april på vinteren. Yggdrasil Yogaskole annonser kurset lokalt i sosiale medier.

Dine oppgaver som lokal kontaktperson:

1) Først undersøke om det er minst 8 seriøst interesserte deltakere.

2) Finne en helg som passer for kurset og som ikke faller sammen med ferier eller større arrangement i lokalsamfunnet. Februar, mars, april og oktober- november er det beste måneder for helgekurs. Avtal med oss om å få lærer til kurset og vi sender informasjonsmateriell.

3) Finne et egnet kurssted. Dette kan være et konferanse rom på et hotell eller et annet velegnet lokale. Det bør være rent og pent og stort nok til å romme ca 20 personer, altså minst 60 kvadratmeter eller mer. Det må være tilgang på toaletter. Prisen for leie av et slikt lokale en helg bør ligge på rundt 2000-4000 kr. Hvis hotellet ikke har andre leietakere på det aktuelle tidspunkt, leier de gjerne ut til kulturformål som dette for en pris som er lavere enn det næringslivet betaler. Kurslederen vil sannsynligvis også leie et rom for overnatting.

Alle våre lærere er utdannet som yogalærere og har lang erfaring med yoga og meditasjon. Du kan være trygg på at vi leverer kurs med kvalitet. Ta kontakt med oss hvis du er interessert i at få et yogakurs til ditt nærmiljø. Vi har erfaring i å arrangere og vil gjerne besøke både de stedene vi har vært tidligere og nye steder. Send en mail