Yoga hjemme - zoom klasser, videoer og lyd-filer

Program med fysisk yoga, pust og avspenning

Fra Forskning.no: 

Kan du bruke pusten til å rense hjernen?

PODCAST: – Pusten bidrar vel så mye som hjerteslagene når det kommer til spinalvæskeflyt, sier forsker Vegard Vinje.

Podkast: 

Birgit inviterer Husdoktoren #2 – Pust

Velkommen tilbake til den andre episoden av Birgit inviterer Husdoktoren. Et område som har stor betydning for helsa vår er pusten. Pusten er med oss overalt, men det er ikke helt likegyldig hvordan vi puster. I dagens episode skal vi gå grundig inn på hva som skjer når vi puster, og hvordan pustemønsteret påvirker helsa. Det blir mye snakk om oksygen, CO2, og andre kjemiske prosesser, men bare heng med. Selv har jeg brukt tid på å forstå, og det har absolutt vært verdt det.

Fra Titan.uio.no: 

Pusteteknikk, meditasjon og enkle øvingar kan hjelpa stressa helsepersonell

Legar som brukte ein spesiell yogateknikk hadde færre stressymptom enn legar som fekk vanleg stresshandteringshjelp.

Les artikkelen om forskning på stress her >>

Yoga hjemme


Yogaklasser på zoom.
Vi har live zoom klasser hvor du blir guidet gjennom et program av øvelser. Fysiske øvelser, avspenning, pusteøvelser og meditasjon er en del av en yogaklasse på zoom. Vi har tre nivå og det er viktig å starte med et trinn I kurs også selv om du har praktisert yoga før, med mindre det er hos en lærer med samme bakgrunn som oss. Det er lett å bli med. Du finner et kurs som passer for deg på denne siden. 5 minutter før en klasse begynner trykker du på l linken du finner på her ( Hvordan komme på yogaklasser med zoom ). Du skriver ditt navn og vi slipper deg inn i “yogarommet”. Plasser din laptop eller ditt nettbrett så vi kan se deg og skru opp lyden så du kan høre læreren. Zoom klasser har vist seg å fungere veldig bra. Vi har deltakere fra distriktene og andre land.

Yogaklasser som kan strømmes.
Passer for deg som vil gjøre yoga på tidspunkter du selv bestemmer. Vi har mange timer med videoer og lyd-filer som du kan bruke i din hjemmepraksis.Videoene kan sees på mobiler, nettbrett og datamaskiner. Vi anbefaler Firefox, Chrome eller Safari når du skal se videoene eller lytte til lyd-filene.
Det er også mulig å se videoene på en AppleTV med Airlink eller i Vimeo sin App.
Hver video vil typisk inneholde en kort avspenning i starten, et program av fysiske øvelser, et par pusteteknikker og en litt lengre dybdeavspenning. Innstill lyden slik at den er behagelig å høre på – ikke for høy / heller ikke for lav.

Lyd-filene er med instruksjoner i Yoga Nidra avspenning og meditasjon. Disse kan brukes selvstendig eller etter et yogaprogram.

Det anbefales å gå frem progressivt. Er du ny til yoga start med DVD 1 og praktiser programmene i en uke eller to – før du går videre med DVD 2.

Hvordan forberede seg til en yogaøkt?

 1. Sørg for at det har gått et par timer etter et større måltid.
 2. Dusj før og ikke etter yoga.
 3. Ha en yogamatte (ikke en treningsmatte) eller noen pledd å gjøre øvelser og avspenning på.
 4. Ha et tynt pledd til å ha over kroppen under avspenning.
 5. Finn en litt hard pute å kunne sitte på til pusteøvelser og meditasjon.

Når du har dette på plass start videoen (eller lyd-filen). Hvis enheten du bruker går i dvale gå til innstillingen for dette og slå det (midlertidig) av.
Det viktigste er å følge instruksjonene! Du trenger ikke å se på videoen hele tiden, men ta en titt når du trenger det – akkurat som om du er på en undervisningstime.
Vi håper du vil ha glede av disse videoene og lyd-filene – og gjennom dem få den gode virkningen som en yogatime gir.

Kjærlige hilsener, Moksha & Amrit

PS: Hvis du har spørsmål eller tilbakemeldinger gjerne ta kontakt med oss. Se link til mobil / epost til høyre eller nederst på siden for både Amrit og Moksha

Introduksjon til utviklingen av et indre perspektiv, Antar Mouna - 09:24

med Thomas Moksha Kolby

VIDEOER:

Klassisk yoga og meditasjon med Amrit – program 1

Instruksjon: Moksha | Model: Amrit | 8 videoer med yoga, avspenning og meditasjon

Klassisk yoga og meditasjon med Amrit – program 2

Instruksjon: Moksha | Model: Amrit | 10 videoer med yoga, avspenning og meditasjon

Klassisk yoga og meditasjon med Amrit – program 3

Instruksjon: Moksha | Model: Amrit | 10 videoer med yoga, avspenning og meditasjon

Yoga nidra

Instruksjon: Amrit | Sommerdag ved stranden

Tratak

Instruksjon: Moksha | Konsentrasjonsteknikken Tratak

Flammen virker som er magnet på oppmerksomheten. Det gjør teknikken med å fokusere på et stearinlys til en lett og naturlig opplevelse. Tratak er en vei til nærvær, konsentrasjon og meditasjon, uten anstrengelse

Her finner du lydfiler som gir deg en innføring i denne konsentrasjonsmetoden:

 1. Tratak introduksjon og definisjon.
  Den første lydfil er en introduksjon som forteller om hvor denne teknikken hører hjemme i yogaens mange øvelser. Kort og nyttig informasjon.
 2. Tratak forberedelser.
  Den andre lydfil gir instruksjon i de nødvendig forberedelser som gjøres før du kan sette i gang.
 3. Tratak instruksjon for begynnere
  Den tredje er en instruksjon for deg som er nybegynner eller har gjort dette noen ganger tidligere.
 4. Tratak instruksjon for videgående
  Fjerde lydfil er for deg som er godt kjent med teknikken og har praktisert den en god del ganger.
 5. Tratak tilføyelser for videre praksis
  Den siste lydfil er for deg som etter hvert kan praktisere uten instruksjon fra en lærer. Det er her du utforsker teknikken og blir kjent med de dypere virkninger.

Det anbefales at du setter mobilen / nettbrettet i modusen “Ikke forstyr” før du lytter til instruksjonene – slik at du ikke blir forstyret av innkomne SMS, samtaler og lignende.

Avspenninger du kan lytte til på SPOTIFY

Meditasjon du kan lytte til på SPOTIFY

Gjør det selv yoga

Yoga er et omfattende og variert treningssystem for hele mennesket, både fysisk og psykisk. Her kan du prøve ut enkle øvelser. Du kan lese hvordan du gjør øvelsene ved å klikke på et av bildene eller tekstlinken.
Vil du lære å sitte bedre i meditasjon kan du se på denne side om meditasjonsstillinger og øvelser for å myke opp kroppen så du sitter godt og uforstyrret.

God fornøyelse!

English version, click here.

Øvelser:

Lyd:

Lytt til en kort avspenning på 5 1/2 minutt på en stol eller lytt til en avspenning hvor du ligger ned (13 1/2 minutt). Du bør ligge komfortabelt på et par pledd eller en myk yogamatte (ikke en sticky matte).

Du kan også kjøpe CD’er med flere og lengre avspenninger i vår yogabutikk.

Video

Trykk på bildet av videoen du gjerne vil se: Legg merke til videoen av Sol-hilsen – Surya Namaskar. Dette er blitt den mest populære fysiske øvelsen innen yoga i vesten og ikke uten grunn.

Fysioterapeut Heidi Wold:
“Solhilsen er et helhetlig sett med øvelser. Forsiden og baksiden av kroppen tøyes vekselsvis: Mange opplever at de får blodpumpa godt i gang. Men i motsetning til for eksempel jogging eller annen ensformig kondisjonstrening, så får du virkelig tatt store utslag i leddene gjennom bøye- og strekkbevegelser. Da ivaretar du leddene på en helt annen måte. Solhilsen stiller også krav til styrke, er du ikke spesielt sterk i overkroppen vil du oppleve at solhilsen gjør deg sterke i armene. Så du blir både sterk, fleksibel og får bedre kondisjon. I tillegg følger pusten bevegelsene helt naturlig. Innpusten følger de bevegelsene hvor deg bakover og åpner i brystkassen, utpusten følger bevegelsene hvor du bøyer deg frem. Når man etter hvert synkroniserer pust med bevegelse fremmer det en dypere og mer avspent pust som gir flyt i hele sekvensen av stillinger og ro i kropp og sinn”.

Egne sider: