Yogaretreat

YogaYoni retreatsenter • en perle i Telemark

En helg med yoga og meditasjon – natur, energi og bevissthet

Helgeretreat på fjellet vår og sommer 2022


2 Internat helgekurs
på Jønnhalt ved Ringebu
22-24. april (trinn II)
6-8. mai (trinn III)
Vi har ekstra plasser ledig på for våre trinn II og III deltakere på helgekursene for gruppene som er i gang med yogalærerutdannelsen. Jønnhalt er en vakker gammer seter som ligger et stykke innover fjellet ved Ringebu i Gudbrandsdalen. Det er nå en gjestegård med god standard. Det er hyggelige fellesrom, badstue og bad med gulvvarme i to-mannsrommene. Vi serverer varm vegetarmat (fått mye skrytt av den) og vanlig te. Det vil være enkelte klasser som kun er for studentene på yogalærerutdannelsen, men ellers er alle med på alt, måltider og yogasamlinger.
Her kan du bilder fra stedet: https://jonnhalt.no/

Helgen 22.24.april er med studenter på første året av yogalærerutdannelsen. Helgen 6-8.mai er med studenter på andre året på vår treårige utdannelse.

Vi ser frem til å ha med flere av dere som har gått hos oss en stund. Det er naturligvis et begrenset antall plasser og de første får plassene som er ledig. Kursavgiften er 3300,- som inkluderer undervisning, 2 overnattinger og måltider. Vi starter fredag kl. 15 og avslutter søndag kl. 15.

Reiseruter fra Oslo:
Bestill i god tid.
Fredag: Buss 10:30 VY146 fra plattform A14 på Oslo bussterminal –  ankomst Ringebu skysstasjon 14:03
Søndag: Buss 16:03 fra Ringebu skysstasjon – ankomst 16:52 Lillehammer
Videre med tog 17:07 – ankomst 19:26 Oslo S

Vi organiserer kjøring fra og til Ringebu skysstasjon – Jønnhalt med private biler eller med fellestaxi.

Med bil. Reisetid fra Oslo er ca. 3,5 time. Beregn noe ekstra tid pga helgetrafikken.
Jønnhalt gjesteseter finnes på Google maps

Yogaretreat  – en tid for deg selv og med andre

Yoga er for alle

Kamel Du trenger ikke å være spesielt myk eller sprek for å delta, alle kan ha glede av yoga. Er det enkelte øvelser du velger å stå over er du naturligvis fri til det, yoga er ikke konkurranse. Kursopplegget gir deg mulighet for å få gjort deg erfaringer med yoga og meditasjon. Vi bruker mange forskjellige fysiske øvelser, pusteøvelser og avspenningsteknikker. Du vil lære mer om samspillet mellom kroppen, pusten og sinnet. På introduksjonskurset vil du innen meditasjon vil du kjent med “Energiens kilde” og enkelte trinn av “Indre stillhet”.

En daglig rytmeKarma Yoga

Det vil være undervisning flere ganger hver dag. Vi begynner med fysiske øvelser før frokost og fortsetter med avspenning og meditasjon på formiddagen. Etter frokosten bruker vi et par timer på praktiske oppgaver som matlaging, renhold og andre aktiviteter. Det er en viktig del av kurset å være aktiv og utovervendt i denne perioden på formiddagen. Etter middagen har du dagen på deg til å utforske området, være på stranden, bruke båtene eller hva du vil. Det er fine bade- og turmuligheter. Ut på ettermiddagen samles vi igjen til yoga og enkelte kvelder vil vi samles til meditasjon. Er det mulig vil vi også gjøre yoga og meditere ute.

Vegetarmat

Måltider og samvær

I Nissedal bruker vi en eldre oppgradert skolebygning hvor vi har  yogarom og spisestue med peis. Her serveres det frokost, middag og kveldsmåltid; brød og pålegg, supper og varme retter, god og næringsrik vegetarisk mat som i hovedsak er økologisk.

Ved Krøderen har vi måltidene i en spisestue med integrert kjøkken med utsikt over vannet. Yoga og meditasjon har vi i en stor lavvo med varme i gulvet. Her er det også en badstu rett på stranden.

Vær deg selv

Blomster i håret Du trenger ikke å tro på noe bestemt for å ha utbytte av yoga, og det vil ikke bli gjort forsøk på å pådytte deg noe spesielt livssyn. Yoga og meditasjon er metoder til å komme i kontakt med deg selv, din indre ro og dine ressurser.

Adkomst

YogaYoni kurssenter i Telemark ligger på østsiden av Nisser i Nordbygda mellom Treungen og Vrådal.

Med tog fra Oslo: Ta tog til Drangedal. Bestiller du i god tid, kan du få minipris. Fra Oslo går det tog på formiddagen kl 11:25. Se NSB . Det er i Drangedal kl 13.58. Herfra kan vi arrangere at du blir hentet hvis du bestiller henting fra oss. Turen fra Drangedal til Nissedal tar ca 1 time. Avreisedagen går det tog fra Drangedal kl 11:58 og toget er i Oslo kl 14:25.

Med bil fra Oslo: Fra Oslo er det ca 3,5 times kjøring. Kjør til Kongsberg –Notodden og ­videre gjennom Seljord – etter Seljord se etter avkjørsel mot Brunkeberg – Vrådal. Derfra kjører du til Nordbygda i Nissedal. Vi holder til ved Sandvin camping og i Grendehuset. Her er link til kart hvor du kan få opp en kjørerute ved å skrive inn hvor du starter.

Lærerne

Lærerne på kurset er Moksha og Amrit

Krav til deg som kursdeltaker

Vi forventer at du er motivert til å være med på hele programmet også hvis det skulle være annerledes enn det du forestilte deg. Har du lært yoga andre steder er viktig å være åpen for at yogaen på Yogaretreat kan være forskjellig fra det du har lært tidligere. Du må være innstilt på at ta fullstendig pause fra telefon og internett den uken kurset varer. Er det viktige beskjeder til deg kan man kontakte oss. På den måten vil du være mer til stede på kurset og i det vi gjør og på den måten få størst utbytte. Har du med bil la du den stå under oppholdet. Vi har en del sykler, kano og kajakk. Ta gjerne med egen sykkel eller kajakk hvis du har.

Deltakerne på Yogaferie II må ha vært på kurs hos oss i Oslo eller vært på Yogaretreat tidligere. Vi sender deg en mail med praktiske opplysninger når vi har mottatt din påmelding. I mailen er det informasjon om når kurset begynner og slutter, hva du bør ha med osv.

Innkvarteringsmulighetene

Vi har dyner og puter, ta med sengetøy. Husk også ledige klær til å gjøre øvelser i. Her kan du se hvor du kan bo i Nissedal  og her ser du  hyttene på Jønnhalt i Gudbrandsdalen hvor vi har helgeretreat

Velkommen på Yogaretreat 

Påmelding

Depositum:  Kr 2200,-. Betaling av depositum sikrer deg plass på kurset.

Vilkår for avbestilling

Påmelding/betaling er bindende. Depositumet tilbakebetales ikke ved avmelding. Jeg sørger for å ha gyldig reiseforsikring.

Ved avmelding inntil 31 dager før kursstart refunderes hele kursbeløpet minus depositumet og et administrasjonsgebyr på 500,-.

Ved avmelding 15 – 30 dager før kursstart refunderes 50 % av kursbeløpet minus depositumet og et administrasjonsgebyr på 500.
Vi refunderer ikke kursavgiften dersom avmeldingen kommer senere enn 14 dager før kurset starter, eller etter at kurset har startet. Avmelding må være skriftlig til epost@yogakurs.no

Fotoserie

fra Yoga Retreat Telemark

av fotograf Linda Schade Andersen