Katten

Katten er en yogaøvelse som er en god hjelp til å holde ryggsøylen smidig. Samtidig får du strakt og beveget på rygg og bukmusklene. Som kjent er ryggsøylens tilstand og bevegelighet av stor betydning for hvordan resten av kroppen fungerer og hvordan du ellers har det. Ved hjelp av denne enkle øvelsen kan du opparbeide og vedlikeholde bevegeligheten i ryggsøylen. Prøv øvelsen hvis du har muligheten til det.

KattenStå på alle fire med knærne og håndflatene i gulvet. Begynn med rolig å krumme ryggen og ta haken inn til brystet. Hold stillingen litt. Gi etter i ryggen og begynn å svaje. Svaj så mye som mulig og legg hodet bakover. Vi skal ta med pusten også. Pust ut samtidig med at du krummer ryggen og trekker haken inn. Pust inn mens du svajer og legger hodet bakover. Fortsett fem til ti ganger. Pust gjennom nesen og få bevegelsen og pusten til å følges. Gjør øvelsen i et rolig tempo og stopp en stund i ytterstillingene. Se en kort video med katten.

Ryggsøylen står sentralt i yoga. Ryggen smidiggjøres, det løsnes for blokkeringer og energien vekkes. Her er et eget program med øvelser for ryggen