Meditasjon

Vi starter alle kurs på Zoom i uke 2 – og åpner yogarommet i Oslo så snart vi kan!

Vi vil fortsette å zoome klassene i Oslo ut februar i tillegg også når vi åpner yogarommet.

Påmelding til kursene

Meld deg på et kurs ved å trykke på «Påmeld» i skjemaet under eller bruk sidemenyen til høyre. Hvis du er ungdom under 25 år angi Ungdom i rabattfeltet når du kommer til kassen og du får 20% rabatt på kurset. Når du kommer til kassen kan du betale med kredittkort eller Vipps.

Påmelding via epost eller telefon
Fint om du prøver å melde deg på via nettsiden først. Du kan også kontakte oss via e-post til epost@yogakurs.no, oppgi navn, adresse, fødselsdato, mobilnummer og hvilket kurs du vil melde deg på. Oppgi også denne informasjonen for evt. andre personer du melder på. Eventuelt ring oss. Vi tar telefonen når vi kan og ringer tilbake hvis vi ikke kan – 95 83 53 02.

Har kurset du vil gå på allerede startet?
Dersom det er ledig plass kan du melde deg på etter at kurset har startet. Ta kontakt via mail eller ring oss på 95 83 53 02.
Vi sender deg en giro for de ukene som er igjen på kurset.

Rabatt på filosofikurs 
Er du påmeldt et kurs og vil gå på filosofikurset i tillegg kan du få 20% rabatt. Skriv inn filosofi20 i rabattkodefeltet når du kommer til betaling.

Vi følger følgende smittevern tiltak:

Alle kursene kjøres bare på zoom inntil myndighetene anbefaler at vi kan åpne for elever i yogarommet i Oslo igjen. Da åpner vi opp, og de som ønsker det kan fortsette å følge klassene på zoom. De vil bli zoomet fra Yogarommet i Oslo hvor undervisningen foregår.  De planlagte zoom-kursene kjøres i tillegg til dette.

• Vi har for tiden maksimalt 10 deltakere i yogarommet, så det er god avstand.
• Vask hendene grundig når du kommer til skolen.
• Du må være frisk og symptomfri når du møter på skolen.
• Dersom du skulle bli forkjølet, hoste eller nyse kan du følge zoom klassene. Ta kontakt.
• Dersom vi må stenge pga Korona, fortsetter kursene på zoom.

Ukesskjema – nesten automatisert

Mandag 10/1

 

Tirsdag 11/1

 

Onsdag 12/1

 

Torsdag 13/1

 

Fredag

 

Yoga filosofi på Zoom fra 11. januar

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.

Kurs på ZOOM

Få en erfaren og profesjonell yogalærer på besøk, rett hjem i stuen. Yoga på Zoom fungerer veldig bra; vi har stor skjerm og kan se deg, og du kan se og høre læreren.

Ta kontakt hvis du vil ”hoppe inn” på de kursene som er i gang. Da betaler du kun for de ukene som er igjen. Send mail til epost@yogakurs.no  eller ring oss på 95 83 53 02

Jeg var helt ny på kurset yoga og meditasjon I. Jeg bor langt vekk fra Oslo og var litt nervøs når jeg i høst for første gang logget meg på zoom. Men så gikk det så bra!

Det ble gitt svært gode verbale instruksjoner og stemningen har vært hyggelig, nesten som om jeg var i samme rom med alle andre. Lærerne ser deg og veileder på en trygg og profesjonell måte gjennom timen.

Å praktisere yoga betyr svært mye for meg, ikke bare i denne spesielle, tiden, men også i mitt vanlige liv, i en travel hverdag med familie og jobb.

Ved å praktisere yoga finner jeg ro og trekker meg en liten stund tilbake fra omverden, og det fungerte overraskende bra på mange mils avstand.

Takk for en god og varm velkomst på første kurset! Jeg gleder meg å fortsette!

Flere uttalelser om yoga på zoom >>
Birgit, Kristiansand

Hvordan komme på yogaklasser med Zoom:
  • For å komme til Yggdrasil Yogaskole’s digitale møterom på Zoom, klikk på
    https://zoom.us/j/6317970214?pwd=K1Y2UEE0RCtRM0lwNi93NmJLOVVLdz09
  • Passord: 108108
    Meld deg på kurs i feltet under. Er du sent ute og kurset har startet, send en mail til epost@yogakurs.no hvor du oppgir navn og hvilken klasse du vil på.
  • Da kan du være med “live” og vi kan se deg. Bruk helst laptop eller nettbrett, mobiltelefon har litt for liten skjerm, men det går også. Når du logger deg på, kommer du først til et “venterom” hvor læreren ser hvem du er og slipper deg inn i “yogarommet” ca. 5-10 minutter før klassen.
    Nederst i venstre hjørne ser du to ikoner for mikrofonen og kameraet ditt.
  • Mute / Unmute: Slår på og av mikrofonen.
    Kontrollèr lyden ved å klikke på ^ -pilen ved siden av Mute / Unmute. Her kan du endre innstillinger for mikrofonen og høyttaleren.
  • Video / Video off: Slå på ditt kamera. Hvis du ikke vil at læreren skal se deg kan du slå det av, men da får du heller ikke tilbakemeldinger fra læreren. Vi vil helst se deltakerne for å kunne gi best mulig undervisning.
  • Husk å lade din laptop eller ditt nettbrett opp før klassen hvis du ikke har koplet strøm til. Legg også matter og puter du bruker klar til bruk før klassen starter.

Dette er en såkalt affiliate-lenke til Humanize.no som gir oss 10% inntekter på alle kjøp som du evt. gjennomfører

www.humanize.no

Vanlige spørsmål om yogakurs

Hva slags yoga er dette?

I våre yogaklasser underviser vi i fysiske øvelser, pusteøvelser, avspenningsteknikker og meditasjon. Vi legger vekt på å bruke yogaen på en konkret og direkte måte som gir en reell kontakt med kropp og sinn.

Her finner du en beskrivelse av øvelsene og de enkelte kurs. Vi er utdannet innen klassisk yoga som er vårt hovedtema. Med klassisk yoga mener vi hathayoga med avspenning og meditasjon i den form som har vært tradisjon innen Bihar School of Yoga. Dette er et omfattende system av fysiske øvelser, pusteøvelser, avspenning og meditasjoner. For oss er den brede, dyptgående og ikke-religiøse presentasjon av yoga som Swami Satyananda sto for en viktig inspirasjon.

Hva gjør man på et kurs?

Deltakerne kommer litt før klassen starter og kan henge fra seg i garderoben før de går inn i yogarommet for å legge seg på en matte og falle til ro. Det er en myk bomullsmatte til hver deltaker. Ofte vil det være lav og rolig musikk i yogarommet før klassen starter. Læreren begynner som regel klassen med å lede deltakerne gjennom en kort liggende avspenning. Deretter instruerer læreren et program av forskjellige fysiske øvelser og pusteøvelser. Det aller meste av klassen består av praktisk yoga og det er litt teori i tillegg. Klassen slutter gjerne med en avspenning eller meditasjon. I løpet av et kurs gjennomgår vi en rekke program som viser deg noen av mulighetene i yoga. Vi repeterer programmene og øvelsene slik at du etterhvert kan bli kjent med dem. Du får med et hefte med enkle program som kan brukes hjemme. Kursene er lagt opp i forhold til om deltakerne er nybegynnere eller har gått på kurs tidligere.

Hvem underviser?

Alle lærerne har minst 3 års yogalærerutdannelse. Du kan føle deg trygg på at lærerne ved Yggdrasil Yogaskole har kompetanse og selvstendig erfaring med yoga. Her kan du se foto av lærerne og lese om skolen og lærerne.

Hvem kan være med?

Vår yoga er lagt opp for folk flest. Alle som er motivert til å lære seg yoga er velkommen på våre kurs. Det er likevel noen krav til deg: du bør være over 18 år og kunne forstå en del norsk. Ta kontakt med oss hvis du er mellom 13 og 18 og ønsker å være med. I mange tilfeller kan det fungere helt fint. Du bør være i stand å følge en instruksjon og innstilt på følge instruksjonene så godt du kan. Det er en vanlig misforståelse at man skal være spesielt myk eller avspent i utgangspunktet for å gå på yoga. De fleste ønsker nettopp å myke opp i kroppen, bli sterkere og lære seg avspenning. Hvis du har vanskelig for å bevege deg normalt eller føler deg spesielt stiv eller svak vil vi anbefale Ekstra lett yoga. Har du alvorlige fysiske eller psykiske problemer bør du ta kontakt med skolen før du melder deg på.

Hvor mange er det i en klasse - og hvem er det som går til yoga?

Det er vanligvis et sted mellom 8 og 15 deltakere i klassene. Vi er opptatt av at det ikke skal være for mange på kursene slik at du har plass til å bevege deg og har noe plass rundt deg. Det er alle typer folk på kursene.

De fleste er aktive mennesker som ønsker å stresse ned og trene kroppen. Det er mest kvinner på kursene, men de siste årene har det begynt å komme flere menn enn tidligere.

Trenger jeg å fortelle noe om meg selv?

Nei. Du er velkommen til å være helt anonym. Vi har en gjerne en runde i starten av et kurs hvor deltakerne sier hva de heter og evt ganske kort om hvorvidt man har praktisert yoga tidligere og evt. hvorfor man har valgt å gå til yoga, men ellers er det stort sett kun læreren som snakker. Yogaklassen er ikke et sosialt forum men du kan naturligvis snakke med andre deltakere i den grad du ønsker det i garderoben – ikke i yogarommet.

Har du spørsmål kan du ta dem opp med læreren underveis eller etter klassen.

Hva kan jeg gjøre hvis jeg ikke kan komme hver kursgang?

Vi har en fleksibel ordning. Hvis du av en eller annen grunn ikke kan komme har vi en ordning med at du kan ta tapte kursganger igjen på klasser på samme nivå. På timeplanen ser du hvilke klasser vi har, last ned en oppdatert versjon fra nettsidene. Da er det bare å møte opp, vente i garderoben inntil klassen starter og se om det er en ledig plass. Det er det som regel. Alle som er påmeldt et kurs kan møte på tilsvarende kurs mens kurset du er påmeldt løper. På den måten kan du gå på yoga flere ganger i uken hvis du har anledning. Når du er påmeldt et kurs får du i tillegg halv pris på Åpen drop in som går lørdag og søndag kl 11-13 de fleste helger i vår- og høstsesongen.

Når går man videre til neste kurstrinn?

Har du fulgt de fleste ganger på et trinn I kurs kan du går videre til et trinn II. Kan du soløvelsen noenlunde, kan du ligge stille i avspenning og har du lært deg å bevege magen ut med innpusten når du sitter kan du gå videre. Men vi anbefaler at du går to ganger på trinn II før du går videre til trinn III. I yoga er det en fordel å gå langsomt frem og bli godt kjent med øvelsene.

Er det livssynsundervisning på kursene?

Nei. Vi mener ikke at det hører hjemme på et yogakurs. Vi gir en del teori underveis om begrepene og metodene i yoga. Spør gjerne læreren hvis det er noe du lurer på. Men du kan ikke tenke deg frem til en yogavirkning. Yoga er først og fremst praksis – du bruker øvelsene og de har en virkning. Virkningene vil gi deg mer innsikt i deg selv. Større kjennskap til kroppen og kroppens energi og tilstander gir mer trygghet og livsglede. Avspenning og meditasjon gir kontakt med naturlig klarhet og dype hviletilstander som demper sinnets rastløshet som igjen gir større åpenhet og nysgjerrighet. Klarhet og ro gir oss evnen til å betrakte sinnets spontane prosesser og en større frihet til å velge våre handlinger bevisst. Tenkning og intellektualisering kan derimot lett overskygge den direkte kontakt med øyeblikket, deg selv og dine omgivelser.

Det er en omfattende filosofi bak yogatradisjonen og evnen til å tenke selvstendig og analytisk settes høyt, men samtidig er det en forståelse for at sinnet lett kan dominere unødvendig og forkludre vår evne til direkte oppfattelse.Yoga er en måte å skape balanse mellom intellekt og følelser.

Trenger jeg å gjøre yoga hjemme?

Nei. Du kan gjerne følge et kurs uten å gjøre yoga hjemme. Etterhvert når du har gått noen kurs og kommet litt igang kan det hende at du har lyst å gjøre yoga for deg selv også. Du for med et hefte med enkle øvelser du lærer på kurset. Yoga er en god vane som gjør deg opplagt og balansert.

Påkledning og utstyr (hva kan man ha på, hva trenger jeg å ha med)?

Det er en fordel å ha på tøy som ikke strammer slik at du bevege deg fritt. Det trenger ikke å være treningstøy, men noe som er behagelig og løst. Vi har det vi trenger av matter, pledd, krakker og puter til å sitte på i yogarommene. Øvelsene gjøres barbeint eller med sokker på hvis du vil. Det er ikke nødvendig å ha med vannflaske. Armbåndsur, løse smykker og mobiltelefon kan du legge fra deg når du gjør yoga.

Kan jeg gjøre yoga under menstruasjonen?

Ja. Vår erfaring er at det helt i orden å gjøre yoga under menstruasjonen. Du vil finne en del bøker og tekster med forbehold mot å gjøre yoga under menstruasjonen (og under svangerskapet ). Dette er etter vår oppfatning uten grunnlag i erfaringer med yoga og menstruasjon. Er menstruasjonen sterk eller plagsom kan du gjerne stå over en øvelse eller to eller bare gjøre øvelsene litt mer forsiktig – det regulerer du selv.

Fysiske yogaøvelser kan være meget virksomme til å fjerne menstruasjonsplager. Ikke kun under menstruasjonen, men gjennom en regelmessig praksis over noe tid. Spør din lærer hvis du vil vite mer om dette.

Vanlige spørsmål om yoga for gravide

Når kan jeg begynne med yoga for gravide?

Hvis du allerede er i gang med yoga kan du bare fortsette med det og begynne med yoga for gravide etter 3. eller 4. måned. Hvis yoga er nytt for deg anbefaler vi at du begynner etter 3. måned med yoga for gravide. Da har svangerskapet vanligvis stabilisert seg og evt kvalme har ofte gitt seg.

Hvor lenge ut i svangerskapet kan jeg gå på kurs - gjøre yoga?

Det er en fordel å komme igang med yoga for gravide tidlig i svangerskapet, da får du opparbeidet styrke og en generell god form som kommer godt med senere. Men det er også fullt mulig å starte senere og du kan holde på med øvelsene helt frem til fødselen. Mange gravide har god bruk for de fysiske øvelsene, pusteøvelsene og avspenning i den siste tiden før fødselen.

Jeg har ikke gjort yoga før - kan jeg være med på gravidyoga da?

Ja, kurset er lagt opp for begynnere. Du trenger ikke å være spesielt sprek eller avspent for å delta. Øvelsene er enkle og lette å utføre. Har du plager eller begrensninger er det helt greit å stå over en øvelse eller gjøre den litt mer forsiktig. Har du praktisert «work-out» yoga (f eks på et treningsstudio) tidligere må du være villig til å omstille deg til mer rolig yoga.

Hvem underviser?

Alle lærerne har minst 3 års yogalærerutdannelse og tilleggsutdannelse innen yoga for gravide. Du kan føle deg trygg på at lærerne ved Yggdrasil Yogaskole har kompetanse og selvstendig erfaring med yoga. Her kan du se foto av lærerne og lese om skolen og vår bakgrunn.

Hva skjer i en gravidyoga-klasse?

Deltakerne kommer litt før klassen starter og kan henge fra seg i garderoben før de går inn i yogarommet for å legge seg på en matte og falle til ro. Det er en myk bomullsmatte til hver deltaker. Ofte vil det være lav og rolig musikk i yogarommet før klassen starter. Læreren begynner som regel klassen med å lede deltakerne gjennom en liggende avspenning. Deretter instruerer læreren et program av forskjellige fysiske øvelser og pusteøvelser. Det aller meste av klassen består av praktisk yoga og det er litt teori i tillegg. I løpet av et kurs gjennomgår vi en rekke program som viser deg noen av mulighetene i yoga. Vi repeterer programmene og øvelsene slik at du etterhvert kan bli kjent med dem. Du får med et hefte med enkle program som kan brukes hjemme.

Lærer man noe man kan bruke i fødselen?

Ja, mange bruker både pusteøvelser og avspenningsteknikk i fødselen. Avspenning reduserer smertene og pusteøvelsene kan for mange være til hjelp i de forskjellige faser av fødselen. Du vil også lære en del stillinger som kan være brukbare underi fødselen. Siste gang på kurset er det fødselgjennomgang hvor du kan ha med din partner eller fødselsledsager. Her går vi igjennom de forskjellige faser i fødselen og hvilke pusteøvelser som kan brukes. Dere får med et hefte med mye nyttig informasjon til bruk under fødselen.

Hvor mange er det i en klasse - og hvem er det som går til yoga?

Det er et sted mellom 8 og 15 deltakere i klassene. Vi er opptatt av at det ikke skal være for mange på kursene slik at du har plass til å bevege deg og har noe plass rundt deg. Det er alle typer folk på kursene. De fleste er aktive mennesker som ønsker å stresse ned, gjøre svangerskapet til en mer positiv opplevelse og forberede kropp og sinn til fødselen. .

Trenger jeg å fortelle noe om meg selv?

Nei. Du er velkommen til å være helt anonym. Vi har en gjerne en runde i starten av et kurs hvor deltakerne sier hva de heter, hvor langt de er i svangerskapet, om de har barn fra før og evt kort noe om man har praktisert yoga tidligere. Men ellers er det stort sett kun læreren som snakker. Yogaklassen er ikke et sosialt forum men du kan naturligvis snakke med andre deltakere i den grad du ønsker det i garderoben – ikke i yogarommet. Har du spørsmål kan du ta dem opp med læreren.

Hva kan jeg gjøre hvis jeg ikke kan komme hver kursgang?

Vi har en fleksibel ordning. Hvis du av en eller annen grunn ikke kan komme, kan du ta igjen tapte kursganger på andre gravidyogakurs. I timeplanen ser du når og hvor. Da er det bare å møte opp, vente i garderoben inntil klassen starter og se om det er en ledig plass. Det er det som regel. På denne måten kan selv disponere dine kursganger. Ordningen gjelder så lenge ditt kurs varer og slutter når kurset er slutt. Fortsetter du på et nytt kurs med en gang, kan du «trekke med deg» tapte kursganger til det neste kurs.

Er det livssynsundervisning på kursene?

Nei. Vi mener ikke at det hører hjemme på et yogakurs. Vi gir en del teori underveis om begrepene og metodene i yoga. Spør gjerne læreren hvis det er noe du lurer på. Men du kan ikke tenke deg frem til en yogavirkning. Yoga er først og fremst praksis – du bruker øvelsene og de har en virkning. Virkningene vil gi deg en innsikt i deg selv. Større kjennskap til kroppen og kroppens energi og tilstander gir mer trygghet og livsglede. Avspenning og meditasjon gir kontakt med naturlig klarhet og dype hviletilstander som demper sinnets rastløshet som igjen gir større åpenhet og nysgjerrighet. Klarhet og ro gir oss evnen til å betrakte sinnets spontane prosesser og en større frihet til å velge våre handlinger bevisst. Tenkning og intellektualisering kan derimot lett overskygge den direkte kontakt med øyeblikket, deg selv og dine omgivelser.

Det er en omfattende filosofi bak yogatradisjonen og evnen til å tenke selvstendig og analytisk settes høyt, men samtidig er det en forståelse av at sinnet lett kan dominere unødvendig og forkludre vår oppfattelse.Yoga er en måte å skape balanse mellom intellekt og følelser.

Trenger jeg å gjøre yoga hjemme / er det nok å gå en gang i uken?

Du kan gjerne følge et kurs en gang i uken, uten å gjøre yoga hjemme. Men det er en stor fordel hvis du klarer å sette av en halvtime eller en time en eller to ganger i uken til yoga hjemme. Du får med et hefte med programmer med enkle øvelser du lærer på kurset. Yoga er en god vane som gjør deg opplagt og balansert.

Påkledning og utstyr (hva kan man ha på, hva trenger jeg å ha med)?

Det er en fordel å ha på tøy som ikke strammer slik at du bevege deg fritt. Det trenger ikke å være treningstøy men bare noe som er behagelig og løst. Vi har det vi trenger av matter, pledd, krakker og puter til å sitte på i yogarommene. Øvelsene gjøres barbeint eller med sokker på hvis du vil. Det er ikke nødvendig å ha med vannflaske. Armbåndsur, løse smykker og mobiltelefon kan du legge fra deg når du gjør yoga.

Jeg kan ikke komme på kurs - kan jeg gjøre yoga for gravide likevel?

Det kan du utmerket gjøre med hjelp av vår CD og bok for gravide. CDen er det bare å sette på og så følge instruksjonen. Du trenger et par pledd eller lignende til å gjøre øvelser på. På CDen er det et program av fysiske øvelser, knipeøvelser, pusteøvelser og avspenning som du guides gjennom. 

«Frihet i fødselen» er etter vår oppfatning den absolutt beste boken som fås om yoga for gravide og du vil finne relevant stoff og gode illustrasjoner om graviditet, fødsel og tiden etter. Her det flere yogaprogrammer for gravide og etter fødselen. 

Du kan kjøpe CDen og boken i vår Yogabutikk

Kan man gjøre yoga med bekkenløsning?

Ja, mange yogaøvelser gir både styrke og avlastning til nettopp bekkenet. I tillegg er et yogaprogram satt sammen for å gi en helhetlig virkning på kropp og sinn; du får mulighet til å spenne av både fysisk og psykisk. Dette viser seg også å være god hjelp når du sliter med bekkenløsning. Undersøkelser viser at uansett grad av bekkenløsning, får du det bedre med avpasset, mild trening fremfor å ikke gjøre noe. Du kjenner selv etter hvilke øvelser som ikke føles greit å gjøre.

Er det noen vits i å gå på yogakurs hvis jeg skal ta keisersnitt?

Ja, du kan ha stor glede og nytte av å gjøre yoga under hele svangerskapet, uavhengig av forløsningen. Det er kun en del av gravidyogaen som handler om fødselen og å lette fødselsarbeidet. Kroppen utsettes for de samme belastningene og den samme prosessen frem til fødselen. Gravidyoga avlaster og styrker kroppen under svangerskapet og gjør det lettere å komme i form igjen etter fødselen.

Vær med på yoga flere ganger i uken til samme pris

Du er velkommen på andre kurs enn det du er påmeldt. Er du påmeldt kurs i Oslo, kan du komme på andre kurs i Oslo såfremt det er plass. Er du påmeldt zoom kurs, kan du komme på andre zoom-kurs (ingen plassbegrensning).

Ordningen gjelder for Yoga og meditasjonskursene på samme eller lavere nivå og Yoga for gravide, i perioden du er påmeldt et kurs. Går du for eksempel på Yoga og meditasjon trinn I (YM I) kan du komme på de andre YM I. Går du på YM II er du velkommen både på YM I og YM II kursene. Vent i garderoben når du kommer på kurs hvor du ikke står på kurslisten. Når læreren kommer inn vil vi se om det er ledige plasser. Det er maksimalt 10 deltakere i yogarommet for tiden.

Åpen drop in klassene lørdag og søndag er har vi foreløpig pause med.

Privattimer

Ta kontakt hvis du ønsker personlig veiledning. Vi kan ta noe på telefon. Privattimer her på skolen koster 650,-. Vi kan gi deg råd, tips og inspirasjon til din yogapraksis og sette opp forslag til din selvstendige yogapraksis utfra dine behov. Lærerne har lang erfaring med yoga og undervisning. Kontakt oss per epost eller ring oss på tlf 95 83 53 02.

Yggdrasil Yogaskole

Se detaljert informasjon om hvor vi holder til og hvordan du kommer til oss: